Vinnare av Queen Silvia Nursing Award 2023

Stefan Krantz, sjuksköterskestuderande vid Jönköpings Universitet är årets svenska vinnare av Queen Silvia Nursing Award.

Stefan Krantz befinner sig i slutet av sina sjuksköterskestudier och tar examen i början av 2024. Hans vinnande idé är en demensspecifik traumaväska som kan användas av vårdteam vid akuta situationer, innan akutvårdspersonal anländer.

Juryns motivering

"Stefan Krantz traumaväska erbjuder ett systematiskt tillvägagångssätt för att hantera akuta vårdssituationer innan akutpersonal anländer. Väskan som föreslås skulle innehålla specifika demensrelaterade verktyg som kan hjälpa vårdteam att hålla patienter lugna. Föremål kan inkludera en checklista som påminner teammedlemmar om hur de kan ge stöd lugnt med enkla frågor eller termer. Andra föreslagna föremål inkluderar en varm filt, och till och med hörselskydd som kan reducera ljud och buller som potentiellt kan förvirra patienter. Denna väska har stor potential att utvecklas vidare när Stefans kunskap om demens växer under hans stipendieår."

Queen Silvia Nursing Award (QSNA) är ett internationellt pris som årligen delas ut till sjuksköterskor och sjuksköterskestudenter. Priset beviljas för en innovation eller idé som utvecklar arbetet inom vårdsektorn, med särskild tonvikt på äldrevården och vården av personer med minnessjukdomar. I år fyller priset tio år. Svensk sjuksköterskeförening har stöttat priset från start och finns även representerade i juryn.

Läs mer om Queen Silvia Nursing Award: https://www.queensilvianursingaward.se/ Länk till annan webbplats.

Publiceringsdatum:

Fler artiklar

Fler artiklar