Sandra Allden Foto av: Tage Rönnqvist/Kulturfonden

Foto: Tage Rönnqvist / Kulturfonden

Grattis till Finlands svensktalande sjuksköterskeförening

Svensk sjuksköterskeförening gratulerar Finlands svensktalande sjuksköterskeförening som igår den 2 sep fick motta Fredrika Runeberg-stipendiet 2020.

Stipendiet beviljas av Svenska Kulturfonden. Motiveringen är : Mottagaren av årets Fredrika Runeberg-stipendium är en förening som representerar en yrkesgrupp vars medlemmar varje dag utför arbetsuppgifter som är både fysiskt och psykiskt krävande. Sjuksköterskorna prioriterar osjälviskt patienten framför sin egen säkerhet och coronapandemin har krävt ytterligare uppoffringar av dem som jobbar vid frontlinjen. Föreningens orförande är tacksam och säger: "WHO har utsett år 2020 till Sjuksköterskans och barnmorskans år. Genom Fredrika Runeberg-stipendiet vill man uppmärksamma inte bara stipendiemottagaren utan alla som jobbar inom vården i Finland, oberoende av modersmål eller kön.”

Publiceringsdatum: 2020-09-03

Fler artiklar